Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Erde'li işadamı Burhan Soydan: 60 yıl önceki siyaset, Erdek turizmine büyük darbe vurdu”

Erde

Erdekli işadamı Burhan Soydan, 60 yıl önce, Erdekin Fatya mevkiine yapmak istediği plaj ve modern turistik otel inşaatının, o zamanki Adalet Partili (AP) ilçe yerel yönetimi tarafından engellenmesiyle Erdek turizminin büyük darbe aldığını belirtti

Erdekli işadamı Burhan Soydan, 60 yıl önce, Erdek`in "Fatya" mevkiine yapmak istediği plaj ve modern turistik otel inşaatının, o zamanki Adalet Partili (AP) ilçe yerel yönetimi tarafından engellenmesiyle Erdek turizminin büyük darbe aldığını belirtti.
52 dönümlük alanda kurmak için planlarını yaptırdığı plaj ve otel inşaatına dönemin AP`li Erdek Belediye Başkanı Memduh Arslan`ın büyük destek verdiğini, ancak daha sonra göreve gelen AP`li Belediye Başkanı Ali Haydar Sarı`nın, siyaseten önünü keserek, inşaatı mühürlediğini öne süren Soydan, şunları söyledi:
"İşte o yıllarda Erdek turizmi öldürüldü. Çünkü o yıllarda Erdek turizmi tüm Avrupa ülkelerinde tanınırken, Kuşadası`nın ismi, ülkemiz sınırları içinde bile duyulmamıştı. Bu bölgeye, en az 250 kişinin çalışacağı modern bir otel yapacaktım. Ama benim CHP`li olmam nedeniyle dönemin AP`li Erdek Belediyesi önümü keserek, Erdek turizminin geleceğine büyük darbe vurmuştur. O günden bu yana, plajın temellerini ibret belgesi olarak görülmesi için yerinde bıraktım." 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı